De geschiedenis van VKH

De Geboorte
Laten we even terugkeren naar de donkere jaren zeventig. De middeleeuwen waren nog maar net afgelopen of de Holsbeekse bevolking voelde zich geroepen om voetbal te spelen. Na een periode van vriendschappelijk voetbalbovenop de Meesberg, kreeg op 22 juli 1972 V.K. Milkano Holsbeek het stamnummer 7783 toegewezen door de K.B.V.B. Het eerste bestuur bestond uit voorzitter Achille Persoons, secretaris Jos Libotton en penningmeester Fons Tuyls zaliger.

Erevoorzitter Fons Tuyls
De stuwende kracht achter de nieuwe club was melkboer, cafébaas en later ook erevoorzitter Fons Tuyls. Zijn café aan de Kortrijksebaan zou tot aan zijn dood (5 februari 1996) het clublokaal zijn. Het tussenvoegsel "Milkano" verwees naar zijn activiteit als melkboer. Gezien het melkverbruik in de kantine is dit tussenvoegsel begrijpelijkerwijze uit de naam verdwenen.

De terreinen aan het Bergeveld
Op 27 augustus 1972 werd het terrein aan het Bergeveld in gebruik genomen. Later in 1983 werd ook een jeugdterrein naast het hoofdterrein aangelegd. op deze terreinen werd gespeeld tot begin jaren negentig.

De verhuis naar de Verhaegenstraat
11 september en 21 november 1989 luidden echter het einde in van een tijdperk. De huur van de terreinen aan het Bergeveld werd opgezegd door de verhuurders zodat de club op zoek moest naar een nieuw locatie. De oplossing kwam vanuit de familie Pardon die een enorme lap grond aan de Verhaegenstraat ter beschikking stelde. Twee jaar hard labeur en een serieuze investering later konden de Holsbeekse ploegen een nieuwe start nemen. Dankzij de steun van talrijke vrijwilligers en sympathisanten beschikt de club nu over moderne accommodaties die velen ons benijden.

De derby
Een rode draad doorheen het bestaan van V.K. Holsbeek zijn de derby's tegen buur Kortrijk-Dutsel. Een derby om nooit te vergeten speelde zich af in het seizoen 1973-1974. Na 90 minuten was de stand 2-1 in het voordeel van V.K. Holsbeek. De scheidsrechter liet echter doorspelen en na 105 minuten was de stand 2-3. Na een klacht moest de wedstrijd herspeeld worden. zo'n 500 supporters brachten hun wekker mee en lieten om de minuut er een aflopen ter assistentie van de ref. Het eindresultaat was 2-0 voor V.K. Holsbeek.

Promoties en degradaties
Ondanks het zuinige eerste seizoen van de club (slechts 5 punten behaald) werden er meermaals promoties gevierd. Eerlijkheidshalve moeten we ook toegeven dat er enkele degradaties te betreuren vielen.

Een kort overzicht:

1984: promotie naar derde provinciale
1987: degradatie naar vierde provinciale
1988: promotie naar derde provinciale na 38 wedstrijden zonder nederlaag
1994: degradatie naar vierde provinciale
1999: promotie naar derde provinciale
2009: degradatie naar vierde provinciale
2010: promotie naar derde provinciale

2016-2017: promotie naar tweede provinciale

2020 : De vernieuwing is ingezet!

Aan het einde van het seizoen 2018-2019 werd gestart met de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld. De club beleeft vanaf dan een totale vernieuwing, en ziet het aantal voetballers - na jaren van inkrimping - voor het eerst weer stijgen. In september 2019 groeide het ledenaantal met meer dan +50%, en lopen er al aanvragen binnen van spelers die willen inschrijven voor het seizoen 2020-2021. Ook het bestuur van de club ondergaat een gedaanteverwisseling en deze nieuwe website wordt geboren. VKH bouwt opnieuw aan de toekomst, en die ziet er goed uit! 

2023 : De vernieuwing én de groei gaat verder.

De club heeft ondertussen bijna 400 leden en opnieuw ploegen voor elke leeftijd in de competitie. Er wordt gestart met een tweede damesploeg in 3de prov. Naast het reguliere voetbal is VKH ook erg trots op de "G-Stars", een ploeg voor G-voetballers met een mentale beperking voor jongeren tussen 6 en 12 jaar. Ook wordt voor het eerst in de geschiedenis via een externe audit het kwaliteitslabel Quality Club  Double Pass behaald. De nieuwe statuten en samenstelling van de VZW verschijnt op 2 augustus in het Belgisch Staatsblad, en zo is de club klaar voor de toekomst.

Sponsor van onze G-sporters "G-Stars"

Onze partners

 
 

 

 

 

vderb
devi & emmanuelle
de schuur
VWC

    Login Form

    © All Rights Reserved. Webdesign: Van Wanghe Consulting BV
    Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation